administracijaServis građanaInformacijePoslovni imenikGradski prevozMapa grada

Opštinska uprava

Press

Obavještenje poljoprivrednicima

15.1.2018

Poštovani poljoprivrednici,

Zbog Vaše bolje informisanosti dajemo Vam nekoliko važnih smjernica u vezi upisa i promjena (ažuriranja) podataka na poljoprivrednim gospodarstvima u Registru poljoprivrednih gospodarstava i registru klijenta:

1. Vrijeme promjene, odnosno ažuriranja podataka na poljoprivrednom gospodarstvu, koje se bavi animalnom i/ili biljnom proizvodnjom, je od 01.01.2018.godine do 31.03.2018.godine kao što je propisano Pravilnikom o upisu u Registar poljoprivrednih gospodarstava i registar klijenata ( „Službene novine FBIH“, br.42/08 ) a, sva poljoprivredna gospodarstva koja naknadno urade ove promjene neće moći aplicirati za novčane podrške u 2018.godini.
2. Svi klijenti koji se prvi put upisuju u registar poljoprivrednih gospodarstava i klijenata, a apliciraju za novčane podrške u 2018.godini također se moraju upisati u gore navedenom roku tj. od 01.01.2018.godine do 31.03.2018.godine.
3. Klijenti koje žele uraditi promjene organizacionog oblika, trebaju to uraditi u gore navedenom roku, jer sve naknadno urađene promjene organizacionog oblika poljoprivrednog gospodarstva neće se uzeti u obzir za novčane podrške u ovoj godini.
4. Molimo Vas da i sve ostale podatke koji se odnose na osnovne podatke Vašeg gospodarstva kao npr.bankovne podatke, kontakt telefon, školovanje, broj članova i slično, također treba ažurirati jer se svi ti podaci koriste pri obradi zahtjeva, izradi izvještaja i budućih planova.
5. Sve dodatne informacije možete dobiti u Službi za privredu, finansije i budžet ili na broj telefona 034/850-304.


[ Nazad ]