administracijaServis građanaInformacijePoslovni imenikGradski prevozMapa grada

Opštinska uprava

Press

Obavijest o izradi Strategije razvoja opštine Bosansko Grahovo 2021-2027

15.6.2020

KONSULTACIJE NA TEMU STRATEŠKE PLATFORME OPŠTINE BOSANSKO GRAHOVO

Poštovani,

ORT (Razvojni tim opštine Bosansko Grahovo) kao operativno i koordinaciono tijelo zaduženo za vođenje procesa izrade Strategije razvoja Opštine Bosansko Grahovo za period 2021-2027. godine ovim putem želi da podjeli svoj, do sada pređeni put, pri izradi Strategije, kao i da potencijalne zainteresovane sugrađane i sugrađanke obavijesti da su sve sugestije, prijedlozi i primjedbe na dokument strateške platforme dobro došle.

Uz podršku i saradnju Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), kojeg implementiraju Vlada Švicarske i UNDP BiH, krajem 2019. godine pristupilo se izradi Strategije razvoja opštine Bosansko Grahovo za period 2020-2027. godine. Članovi ORT-a su se vodili ključnim pitanjima: Gdje smo sada? Gdje želimo biti? Kako do toga da dođemo? I kako to da izmjerimo?, te u do sad pripremljenom dokumentu dali odgovore na prva dva pitanja.

Tok procesa planiranja formulisali smo u šest tačaka. Počevši sa prikupljanjem podataka i izradom Strateške platforme završili smo prvu u nizu i angažovali se na radu određivanja prioriteta i mjera. Ono što nam slijedi jeste provjera interne i eksterne usklađenost, te izrada indikativnog finansijskog okvira. U završnoj fazi slijedi rad na definisanju načina provođenja, praćenja, izvještavanja i evaluacije strategije razvoja i usvajanje strategije razvoja od strane opštinskog Vijeća.

Kako bi dokument bio što kvalitetniji i sadržajniji, ORT je u obavezi da održi i javnu raspravu na temu strateške platforme (o čijem datumu ćemo vas naknadno obavijestiti) i konsultacije sa svim zainteresiranim stranama. Konsultacije na temu ovog dijela dokumenta počinju 15.06.2020.godine te ostaju otvorene 30 dana, a svi zainteresirani mogu preuzeti cjelokupni dokument u elektronskoj formi (preko USB-a ili CD) u Službi za opštu upravu i socijalnu zaštitu.


[ Nazad ]